Van ontwerp tot afgewerkte kinderschoenen

Meer dan 200 ambachtelijke handelingen van het ontwerp tot afgewerkte kinderschoenen

Aangenaam dragende en exclusief ogende kinderschoenen zijn het resultaat van behendigheid en geduld, smaak en zin voor proporties, kennis van materialen, gevoel voor kleuren en inleving in de visie en de denkwereld van kinderen.

Om kwalitatieve kinderschoenen te maken, zijn er meer dan 200 handelingen nodig, gerekend vanaf de selectie van het leer tot de verpakking in zijdepapier en schoendoos. Kort samengevat omvatten deze handelingen de assemblage van het bovenleer met de zool, de modellering en het uitsnijden van de kinderschoen.

 

Kinderschoenen ontwerpen is rekening houden met verschillende criteria

Kinderschoenen van KIDS OF THE FUTURE zijn een meesterwerk ‘Made in Italy’. Behendigheid, smaak en ervaring zijn de ingrediënten om vanuit een ontwerp op papier een comfortabele schoen te produceren die voldoet aan diverse criteria. Onze kinderschoenen zijn comfortabel om op te lopen. Ze bieden een veilig en goed gevoel en u kunt ze urenlang dragen zonder uw natuurlijke houding te verliezen. Dit zijn primordiale elementen voor de voeten en het ganse lichaam van groeiende kinderen.

 

Van ontwerp tot afgewerkte kinderschoenen: een proces met transformaties

Bij het maken van kinderschoenen gaat het om heel wat transformaties. Verschillende personen maken deel uit van het ganse proces van ontwerp tot de afgewerkte kinderschoenen.

  • Transformatie van de ruwe dierenhuid tot een zacht, aangenaam en bestendig leer
  • Transformatie van ideeën tot patronen en design
  • Transformatie van ervaring tot een tekening op papier
  • Transformatie van een tekening tot een afgewerkte schoen

Het ambachtelijk maken van kinderschoenen is zoals de kunst van een architect.

 

De belangrijkste stappen bij het maken van kinderschoenen

We bundelen meer dan 200 handelingen bij het maken van kinderschoenen in enkele sleutelstappen die de moeite waard zijn om meer inzicht te krijgen in het proces van ontwerp tot afgewerkte schoenen.

  • Modelstudie

Vanuit verschillende ideeën geïnspireerd door kinderen en de vader van KIDS OF THE FUTURE Jean-Paul Vanackere, maakt ontwerper Massimo Ciccalè een ontwerpplan. Zijn jarenlange ervaring, zijn behendigheidstraining en professionalisme zijn de motor om alle ideeën om te zetten tot een tekening op papier. Met een kwalitatief eindproduct voor ogen werkt hij zijn modellen uit.

  • Selecteren en uitsnijden van het leer

Om een mooi schoenenpaar te krijgen dat perfect past op het gebied van textuur en kleur, worden de huiden zorgvuldig geselecteerd. Er is heel wat behendigheid nodig om het bovenleer en de voering met de hand uit te snijden. Het leer wordt uitgesneden aan de hand van dikke kartonnen patronen die per maat getekend zijn. Voor sommige collectielijnen kleuren we de leerlappen manueel. Vervolgens wordt het logo KOTF in het leer gebrand. De verschillende stukken worden aan elkaar gestikt.

  • De assemblage op de leest

De assemblage gebeurt op de leest. De verschillende handelingen gebeuren zowel manueel als met technisch geavanceerde machines. De middenzool wordt op de leest bevestigd. Daarna bevestigen we het bovenleer of de schacht op de leest zodat de uiteindelijke vorm van de schoen zichtbaar wordt. Daar wordt dan de zool aan bevestigd.

De belangrijkste handelingen van de assemblage bestaan uit het bevestigen van de rand tussen het bovenleer en de zool, het vastzetten van de zool en de middenzool, het aanbrengen van toebehoren, opsmuk en kleuring.

  • De afwerking

Hoe hoger de beoogde kwaliteit, hoe meer handelingen en controles. Tijdens de afwerking worden de restjes verwijderd. Daarna brengen we de glans aan en worden de schoenen geborsteld. Net voor het inpakken brengen we de uitneembare binnenzool in de schoen.

Zo weet u perfect hoe we uw geliefde KIDS OF THE FUTURE kinderschoenen maken. Niets laten we aan het toeval over. Onder de rubriek collecties zie je alvast wat het nieuwe wintercollectie 2010 in petto heeft: TOPPY en METROPOLI boots, ANGEL sneakers en CITY GIRL laarzen.

 

Overtuigd?
Kijk dan vlug in welke schoenenwinkel je de kinderschoenen kunt vinden.

Handelaars die onze exclusieve schoenen wensen te verdelen, kunnen ons contacteren voor meer informatie, een presentatie van de collectie en de leveringscondities.

Uw beoordeling : Geen Gemiddelde : 4.8 (4 stemmen)