De productie van kinderschoenen

De productie van de kinderschoenen KIDS OF THE FUTURE vertrouwen wij toe aan Calzaturificio LUCA di Vesprini Luca & C. sas in Italië. Hun vakkennis en fabricatieproces voldoen aan al onze strikte eisen die wij aan onze schoenen stellen. Daarnaast is dit nog een volledig artisanaal en familiaal bedrijf. Het bedrijf wordt gerund door de broers Luca & Fausto Vesprini die hun hart en hun ziel in de productie van de schoenen steken.

Uitsnijden met de handIeder stuk leder van de schacht èn de voering wordt met de hand uitgesneden zodat er geen verschillen kunnen zijn in de maten. Dit vergt een enorme kennis en nauwkeurigheid.

 

 

 

Verdunnen van de zijkanten

Na het uitsnijden van alle stukken worden deze geschouwd (verdunnen van de zijkanten van het leder) en voorbereid om te stikken.

 

 

 

Manueel uitvoeren printsBepaalde prints in het leder worden volledig manueel uitgevoerd.

 

 

 

 

 

het maken van de schachtDaarna worden alle stukjes aan elkaar gestikt en vormen zo de schacht van de schoen. Na het stikken worden alle stikranden gelijmd en dichtgeklopt . Dit zorgt voor een extra versteviging van de stikking en een glad gevoel binnen in de schoen.

 

 

 

 

Op leest zettenWanneer de schacht volledig afgewerkt is wordt deze op de leest geplaatst. Dit is een precisiewerk, gezien de leest de pasvorm van de schoen bepaalt. Hierop wordt tevens de binnenzool van de schoen aangebracht. De schacht wordt aangebracht door middel van lijm, die ingespoten wordt tussen de schacht en de binnenzool.

 

 

 

 

Voorbereiding plaatsen zoolNa de montage wordt de onderkant van de schoen machinaal effen gemaakt zodoende dat bij het aanbrengen van de zool deze overal degelijk gehecht is. Dit moet met grote precisie gebeuren om het loskomen van de zool te voorkomen. Ook wordt het leder nog eens extra rond de leest vastgeklopt door middel van een hamertje zodoende dat het de exacte vorm aanneemt.

 

 

 

 

Aanbrengen van de zoolAanbrengen van de zoolHet aanbrengen van de zool is ook een zeer secuur werk en moet met een grote concentratie gebeuren. Niets is minder aangenaam voor de consument dan een zool die los komt van de schoen.

Lijm wordt aangebracht over de volledige binnenzijde van de zool en de onderkant van de schacht. Daarna wordt deze opgewarmd om een zo groot mogelijke hechtingswaarde te bereiken. De zool wordt manueel aan de schacht gehecht en daarna geprest onder zeer hoge druk.

Vormgeven van de laarsAlle facetten van het uitsnijden tot de montage zijn nu achter de rug. Nu komt de definitieve afwerking aan de beurt. In geval van laarzen heeft de beenschacht nog geen vaste vorm. Deze wordt machinaal opgewarmd en tezelfdertijd getrimd met een drukhamer om zo een vaste vorm te verkrijgen waardoor de laars zijn uiteindelijke model verkrijgt.

 

 

 

 

AfwerkingDe eindafwerking van de schoen is het patineren en het verwijderen van alle losse draadjes.

 

 

 

 

 

 

De KOTF schoenen zijn nu volledig afgewerkt en zijn klaar om verpakt te worden.

Klaar voor verpakking

Tijdens het in dozen steken worden de schoenen nogmaals één voor één grondig nagezien op eventuele kleine foutjes die tijdens de productie niet zouden opgemerkt zijn. Deze worden sowieso eruit genomen en opnieuw geproduceerd. We kijken ze persoonlijk na.

 

Finale controle

De schoenen KOTF zijn klaar voor verzending naar hun eindbestemming : de winkelier.

Klaar voor verzending

We wensen dan ook iedereen een lang en plezierig draagcomfort.

 


Your rating: None Average: 4.9 (8 votes)

Comments

leuk!

Beste,

Ik vind het heel leuk dat de productie van jullie schoenen online staat, dat is zeker eens leuk om te lezen.

Je ziet dat er veel werk gedaan wordt aan jullie schoenen!!